intihal raporu

Kolayca Turnitin İntihal Raporu Nasıl Alınır?

İntihal raporu alma, intihal oranınızı dakikalar içerisinde öğrenmek ve akademik etik çerçevesinde çalışmalar sunmak amacı ile önemlidir. Benzerlik raporu, çalışmanızdaki intihal yapılan alanları ve intihal yapılan kaynakları gösterir. Turnitin programı, bunları yaparken çalışmanızı sistemine kaydetmez. ‘’No repository’’ opsiyonu kullanılarak, çalışma sisteme hiç girmemiş gibi kabul edilebilir.  Turnitin intihal raporu almak için iletişime geçebilir, dilerseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

turnitin intihal raporu al

Talep Ettiğiniz Hizmet Nedir?(gerekli)

  • Adım 1: Rapor almak için buraya tıklayın ve ardından Turnitin programına giriş yapın.

turnitin rapor icin giris

  • Adım 2: Giriş yaptıktan sonra ana ekranınızda bulunduğunuz sınıflar yer alır. Bu sınıflardan birine tıklayarak işlemlere başlayabilirsiniz. Eğer, herhangi bir sınıfınız yoksa sınıfa kaydolmak için danışmanınıza ulaşmalısınız.

intihal raporu al kolayca

  • Adım 3: Dahil olduğunuz sınıfa tıklayın. Karşınıza gelen sınıf ana sayfası alanında ödev alanları ile karşılaşacaksınız. Bu alanda tarihi geçmemiş ödevlerin sağ tarafında yer alan ‘’Gönder’’ seçeneğine tıklayın ve Turnitin intihal raporu alma işlemini başlatın.

  • Adım 4: Karşınıza gelen dosya gönderme ekranında ‘’Gönderi başlığı’’ gibi alanları doldurun. Daha sonra alt tarafta yer alan gönderme seçeneklerinden birini seçin. Eğer, dosya bilgisayarınızda yer alıyorsa ‘’Bu bilgisayardan seç’’ alanına tıklayın ve dosyanızı seçin. Dosyanızı seçtikten sonra karşınıza ‘’Yükle’’ seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneğe tıklayın ve bir sonraki adıma geçin.

turnitin intihal raporu alma ekrani

  • Adım 5: Bu aşamada ise tezin intihal oranını öğrenme veya diğer çalışmalarınızın durumunu öğrenmek için gönderdiğiniz dosya için onay istenecektir. Onay verin ve çalışmanızı Turnitin’e gönderin. Çalışmanızı gönderdikten sonra sol alt tarafta yer alan ‘’Ödev alanına dön’’ seçeneğine tıklayarak ana sayfaya tekrar gelin. İntihal oranınız belirlendikten sonra gönderdiğiniz ödev başlığı ile raporunuz hazır olacaktır.

Daha sonra ana sayfaya girerek aşağıdaki ekranı görebilirsiniz:

turnitin rapor

Turnitin İntihal Raporu Örneği İle Keşfedin

Bizden talep ettiğiniz rapor sonucunda intihal oranınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Turnitin intihal raporunun yetkinliği ve başarısını anlamak için örneklere göz atabilirsiniz:

turnitin rapor ornek

Tezin İntihal Oranını Nasıl Öğrenebilirim?

Tez intihal oranını öğrenme için Turnitin aracını kullanabilirsiniz. Dakikalar içerisinde tezinizde bulunan alıntıları ve intihalleri tespit edebilir, düzeltmek için çalışmalara başlayabilirsiniz. Turnitin, algoritmasında web sayfaları, kitaplar, makaleler, dergiler vb. dökümanlar bulunur. Tezinizi sisteme yüklediğimizde bu veriler taranır ve benzerlik oranları ölçülür. Bunun sonucunda da tez çalışmanızın benzerlik oranını dakikalar içerisinde kolayca öğrenebilirsiniz.

turnitin intihal raporu al

 

Yapay Zeka İntihal Kontrolü

Yapay zeka intihal kontrolü, yapay zeka ile yazılan metinlerin tespit edilmesinde kullanılır. Yapay zeka, ilk ortaya çıktığında tespit edebilecek herhangi bir araç olmadığından dolayı yaygınlaşmıştı. Son zamanlarda Turnitin AI raporu ile artık yapay zeka intihali de kontrol edilebilecek. Kullanılan turnitin hesabında yapay zeka denetimi varsa çalışmanın yapay zeka kullanılarak hazırlanıp hazırlanmadığı tespit edilebilmektedir.

Turnitin İntihal Raporu Renklerin Anlamları

Turnitin programında renklerin anlamlarını şu şekilde ifade edebiliriz:

  • %0 – %24 oranında ‘’Yeşil renk’’
  • %25 – %49 oranında ‘’Sarı renk’’
  • %50 – %74 oranında ‘’Turuncu renk’’
  • %75 – %100 oranında ‘’Kırmızı renk’’

Turnitin Çalışmayı Kaydeder Mi?

Hayır, ‘’No repository’’ opsiyonunu kullanarak intihal kontrolü yaptığımız için Turnitin çalışmayı kaydetmez. Tez veya makale kontrollerinden sonra hocanıza çalışmanızı teslim ettiğinizde Turnitin programına hiç eklenmemiş gibi görünecektir. Turnitin, çalışmayı veritabanına kaydetmediği için çalışma programa hiç eklenmemiş gibi olur.

İntihal Raporu Almak Ne Kadar Sürer?

Benzerlik raporu alma süresi çalışmanın büyüklüğüne bağlı olarak değişmekle birlikte 1 – 20 dakika sürebilir. Kısa çalışmalarda bu süre 1 dakika olurken uzun tez veya makale gibi çalışmalarda 10 – 15 dakika kadar sürebilir. Talebinizi bize ilettikten sonra kısa sürede Turnitin intihal raporu sahibi olabilirsiniz.

İntihal Raporu Ücreti Ne Kadar?

Turnitin intihal raporu ücreti 50 TL ile 150 TL arasındadır. Çalışmanızın sayfa sayısına göre ücret de değişiklikler olabilir. Benzerlik oranı raporu için ödenen bu ücret, akademik destek amacı ile minimum düzeydedir. Benzerlik raporu ücreti, talebinize göre belirlenir. Destek alanından veya mail adresimizden bizlere ulaşarak kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz.

Turnitin İntihal Raporu Alma Ücretsiz Mümkün Mü?

Ücretsiz olarak almak mümkündür. Aktif olarak öğrenci kariyeri bulunan kişiler, üniversite veya enstitülerinden talep edebilir. Genel olarak, danışmanlar veya hocalar kısıtlı olarak tez intihal kontrolü yapar. Buna çözüm olarak düşük ücretlerle akademiye destek oluyoruz.

Turnitin Raporu Nereden Alınır?

Turnitin raporu, Akademik Servis Platformu’ndan kolayca alınabilir. Dakikalar içerisinde kolayca rapor almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İntihal Raporu Oranı Kaç Olmalı?

Turnitin raporu benzerlik oranı %15 – %20 arasında olabilir. Bazı üniversitelerde bu oranların aşağısı istenebilir. Doktorada ise %10 oranlarına kadar düşüş görülebilir. Bu gibi durumlarda intihali düşürme çalışması yapmalısınız.

Turnitin Çeviriyi Anlar Mı?

Direkt olarak alınan, kopyala-yapıştır yöntemi ile yazılan çeviri metinleri Turnitin tarafından anlaşılır. Turnitin programı, kitapları ve web ortamını tarayabilir. Doğrudan alınan metinler, intihal olarak görülür. Çevirinin anlaşılmaması için özgünleştirilmesi gerekir.

İntihal Tespit Raporu Ne Zaman Alınmalıdır?

İntihal raporu, makale ve tez teslim edilmeden önce alınmalıdır. İntihal kontrol amacı ile rapor alınır ve daha sonra intihal olan alanlar düzeltilir. Çalışmanızın kabul edilmesi için, teslim etmeden önce Turnitin benzerlik raporu almalısınız.

Yüksek Lisans Benzerlik Raporu Alma | Oranlar?

Yüksek lisansta yazılan makalelerin intihal oranını öğrenme veya tezin güncel intihal durumunu tespit etmek için rapor alabilirsiniz. Tez için %15 – %30 arasında atıflı intihal oranı kabul edilebilir. Bu durum üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterebilir. Tezimin intihal oranını öğrenmek istiyorum talebiniz varsa mail veya form ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İntihal Raporu Alma Süreci ve Detayları

İntihal raporu alma konusunda ilk başvurulacak yer üniversitenin kütüphane dokümantasyon merkezidir. Turnitin programı bu merkez aracılığı ile sunulmaktadır. Bu program aracılığı ile intihal raporuna ulaşmak mümkündür. Ancak üniversitelerde bu program sadece akademik çalışan personellere açık olan bir programdır dolayısıyla herkes bu programı kullanamaz. Bunun için öğrencinin tez danışmanına başvurması gerekir. Tez danışmanı eğer onay verirse o zaman öğrenci bu site üzerinden intihal raporuna ulaşım sağlayabilir. Aksi takdirde intihal raporu almak zorlaşmaktadır. Öğrencilerin erişimine açılan Turnitin programı genellikle sınırlı erişim sunar.

Turnitin intihal tespit programı yalnızca kurumların yararlanabileceği bir programdır. Üniversiteler bu programa kurumsal olarak ücretli bir şekilde üyedirler. Bunun için kişisel olarak Turnitin programından üyelik almak mümkün değildir. Bu siteye danışman kendisi isim ve şifre ile giriş yaparak bu belgeyi çıkarabilir. Ya da sizlere de gerekli isim ve şifreyi vererek kendinizin de bu rapora ulaşması söz konusu olabilir.

Tezin bütün kısımları tek dosya halinde Turnitin programına yüklenerek intihal raporu alma işlemi gerçekleştirilir. Ayrıca bu raporlar aracılığı ile ortaya çıkan benzerlik oranı için genellikle en fazla %20 benzeşim istenmektedir. Yani Türkiye genelinde tüm üniversitelerde oran genelde bu şekilde belirlenmiştir. Bazı üniversiteler istisnai durumlarda bunu daha yukarıya çekebilmektedir. Ayrıca benzerlik oranının tezin türüne göre dikkate alınacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Yüksek lisans tezleri için %20 yeterli olurken doktora tezleri için genelde %10 benzeşim istenmektedir. Bu nedenle İntihal raporu alma işlemini gerçekleştirirken çalışmanızın türüne göre intihal oranınızı hesaba katmayı unutmayın. Bu süreçte ne kadar az intihal oranına sahip olursanız sizler için o kadar iyi olur. Sık sık intihal raporu alınarak benzer olan metinler değiştirilebilir. Benzerlik oranı yüksek olan tezler için intihal düşürme işlemi yapılmalıdır. Turnitin intihal raporu sayesinde benzerlik oranını düşürebilirsiniz.

İntihal raporunu yüklerken belli filtreleme seçenekleri bulunmaktadır. Turnitin programı varsayılan olarak alıntıları benzerlik oranına dahil ederken kaynakları benzerlik oranına dahil etmez. Belli sayıda kelimeye kadar örtüşen metinleri çıkarma seçeneği de bir filtreleme seçeneği olarak üniversitenin isteğine göre kullanılmaktadır.

Üniversitenin istediği filtreleme seçeneklerine göre tez çalışması Turnitin programına yüklendiğinde benzerlik oranının ve benzeşen kısımların yer aldığı intihal raporu ortaya çıkar. Raporlama işlemi tamamlandıktan sonra rapor elektronik ortamda öğrencinin ad ve soyadı ile kaydedilir. Sonrasında ise tez çalışması intihal raporu oluşturulur. Rapor alma sürecinde tüm bunlara dikkat etmenizde yarar var. Ayrıca raporun tez çalışmalarının kısmında benzerlik oranı ve raporun alınmış olduğu tarihi gösteren ilk sayfa çıktı olarak alınır. Bu sayfa ise danışman ve öğrenci tarafından imzalanır. Savunmaya girecek olan öğrenci ise savunmadan önce bir tutanak ile birlikte raporun sadece imzalanmış olan kısmını diğer belgeler ile birlikte enstitüye teslim eder.

Bu süreçte tez çalışmasının intihal raporu tam bir şekilde jüriye teslim edilir. Bunun savunmadan önce jüriye teslim edilmesinde yarar vardır. Jüriye teslimi elden yapılmaz. Bu belgeler elektronik ortamda enstitüye gönderilir. Enstitü kendisi bunları jüriye iletir. İntihal raporunun ilk sayfasının bir kopyası tez savunmasından önce jüri üyelerine mutlaka sunulmalıdır. Turnitin intihal tespit raporu alma sürecinde bunlara riayet edilmesinde yarar vardır. Tez savunma sonrası eğer uzatma alınırsa ya da üzerinde bir değişiklik yapılması gerekirse o zaman da intihal raporu yeniden oluşturulur. Enstitüye de aynı şekilde iletilmesi sağlanır. Yani eski intihal raporu burada kullanılmaz. İşlemler yeniden tekrar eder.  Tez savunma sürecinde tüm bu işlemlerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması savunma sürecinizi de olumlu yönde etkiler.

Akademik destek talepleriniz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. İletişim bilgilerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir