tezin reddedilme nedenleri

Tezin Reddedilme Nedenleri Nelerdir? Reddedilirse Ne Olur?

Üniversitenin belirlediği tez kuralları dışarısında yapılan tezler jüri tarafından kabul edilmez. Bir tezin kabul edilmeme nedenleri arasında şunları sıralayabiliriz:

  • Tez intihalinin yüksek olması.
  • Üniversitenin, enstitünün tez yazım kılavuzuna uymamak.
  • Kaynakça ve atıf problemlerinin olması.
  • Etik ihlal problemlerinin olması.
  • Tezin, formata uygun hale getirilmemiş olması.
  • Tez içerisinde anlatım bozukluklarının olması.
  • Yüksek sayıda kelimenin yanlış yazılması.
  • Kaynakların güncel olmaması sorunu.
  • Hipotezin teze eklenmemiş olması.
  • Hipotez çerçevesinin net olarak açıklanamaması.
  • Literatür tarama eksikliğinden doğan yetersizlik.
  • Tezin amacının ifade edilememesi.
  • Veri toplama yönteminin yanlış olması.
  • İstatistik yorumların yanlış olması.
  • Çıkarımların yanlış olması.

Bu problemler çerçevesinde tez reddedilmesi gerçekleşebilir. Tezler, genel olarak format, biçim eksikliğinden dolayı reddedilir ancak bazı durumlarda ise etik problemlerden dolayı reddedilir. Günümüzün en büyük etik problemi ise yüksek intihaldir. Bir başka çalışmadan direkt olarak cümleler veya paragraflar intihal oluşturur. Kaynaksız çalışma yapmam, doğrudan alıntılamak gibi sorunlar, ilerleyen akademik hayatınıza ciddi problemlerle karşılaşmanıza sebebiyet verebilir.

Tezinizi Uygun Formata Getirme Hizmeti İçin Talep Oluşturun: Tez Düzenleme

Tez Reddedilirse Ne Olur?

Tez yukarıda sıraladığımız problemlerden dolayı reddedilirse ilk olarak öğrenciden düzenlenme talep edilir. Tezi yazan öğrenci, üç ay içerisinde belirtilen düzeltmeleri yapıp tezini tekrar sunmak ve savunmak zorundadır. Üç ay içerisinde tez yine eski haliyle jüriye sunulursa bu sefer ilgili kurumla ilişkiniz kesilebilir. Son aşamada teziniz başarısız olarak ilan edildiyse yükseköğretim kurumu ile bağınız koparılacaktır.

Yüksek Lisans Tezi Reddedilirse Ne Olur?

Yüksek lisans tezi reddedilirse revize için üç aylık süre tanınır. Tanınan sürede çalışmanızı revize etmediyseniz mevcut yükseköğretim kurumu ile ilişkiniz kesilecektir. Tez düzenleme için sizlere 3 aylık bir süre verilir bu süre çerçevesinde tezinizi uygun formata getirmelisiniz. Yüksek lisans tezi 2. Kez reddedilirse ilgili yükseköğretim kurumu ile bağınız koparılacaktır. Mevcut üniversitenize ne yazıkki devam edemeyeceksiniz.

Tezin Reddedilmesi İçin Ne Yapmak Gerekir?

Her üniversitenin kendine ait tez yazım kılavuzu bulunur. Kişiler tez yazarken bu kurallara uymak zorundadır. Her üniversitenin tez yazım kılavuzu farklı olduğu için sadece kendi üniversitenizin kılavuzuna göre yazım yapmalısınız. Etik akademik kurallarına uyarak, intihalden kaçınarak tezinizi yazmalısınız. Günümüzde tezin en çok reddedilme problemlerinden birisi de yüksek intihal oranlarıdır.

kaynakca duzenleme

Tez Reddilme Durumunda Format Destek Hizmeti

Sizin için tezin reddedilme nedenleri tespit edilir ve bunun çerçevesinde tez düzenleme adımları çerçevesinde teziniz düzenlenir. Bunun için bizi arayarak fiyat teklifi alabilirsiniz. Yapılan düzenlemeler sonucunda teziniz kılavuza uygun hale getirilecektir. Kılavuza uygun tez ile tezinizin kabul edilme olasılığı çok yüksek olacaktır.

Tez Yayınlandıktan Sonra Düzeltme Yapılabilir Mi?

Hayır, tez teslim tarihi geçerse ve tez yayınlanırsa tezinizde düzeltme yapamazsınız. Tez düzeltmeleri, tezi teslim etmeden önce yapılmalıdır. Tez bölümlerini düzenlemeyi bilmiyorsanız profesyonel tez formatlama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Tez formatlama çerçervesinde teziniz için gerekli bütün düzenlemeler yapılacaklar.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir