Ücretsiz E-Kitaplara Erişim Sağlayacağınız 19 Site
Ücretsiz e-kitap erişim siteleri ile akademide sınırlarınızı aşabilecek ve yaratıcı çalışmalar ortaya çıkarabileceksiniz. Günümüzde akademinin gelişememe nedenlerinden biri de kaynaklara ulaşma zorluğudur. Bu liste içeriğimizde ücretsiz pdf kitaplara erişim sağlayabileceğiniz siteleri işledik. Detaylar şu şekilde:
1.OpenCulture
Kitap pdf siteleri arasında en çok bilinen sitelerden biridir. Popüler olmasının temel sebeplerinden biri yalnızca kitaplara değil aynı zamanda sesli kitap ve filmlere de erişimin mümkün olmasıdır. Sitede 4000’den fazla çevrimiçi film, 1700 ücretsiz online kurs, 1000’den fazla sesli kitap ve 800 ücretsiz iPad kitabı ile çevrimiçi okunabilecek e kitaplar da yer almaktadır. Tamamına tek tıkla ulaşabilirsiniz.
2. Google Books
Özellikle akademik kitaplar arayan kişiler için benzersiz bir e-kitap sitesi olan Google Books üzerinden yüzlerce çevrimiçi kitaba erişim sağlayabilirsiniz. Bu çevrimiçi kitaplar için bir tür arama motoru gibidir ve aranan kitabın tamamını ya da bir kısmını görmek için kullanılabilir. Telif sebebiyle kitapların metin kısımları site tarafından gizlense de ücretsiz kitapların tamamına erişim sağlanması mümkündür.
3. Amazon Kindle
Amazon Kindle uygulamasının kullanıcıları için sunulan bu hizmette ücretsiz bölümde yer alan kitap sayısı oldukça fazla. Kindle cihaz üzerinden Amazon hesabına giriş yapılarak farklı türlerde birçok kitaba erişim sağlanması mümkün. Aynı zamanda kitabı indirmeden önce, aynı kitabın diğer okuyucularının kitap hakkındaki yorumlarını da görebilirsiniz.
4. ManyBooks
Popüler pdf siteleri arasında yer alan ManyBooks 2004 yılından bu yana aktiftir ve farklı teknolojik okuma cihazları için (iPad, PDA vb.) uygun kitaplara site üzerinden erişilebilir. 33.000’den fazla kitaptan oluşan arşivi ile kullanıcılar için farklı türlerde kitaplar sunan sitede kullanıcılar için arayüz de oldukça kolay bir kullanıma sahiptir.
Keşfedin: Makale Yayınlama Formatı
5. Open Library
Open Library, farklı tür ve alanlarda binlerce kitaba ulaşabileceğiniz kitap indirme siteleri arasında yer almaktadır. Üç milyon civarında elektronik kitabı okuyucularına erişim olanağı sunuyor. Çevrimiçi alarak kitapları okuyabileceğiniz gibi, ödünç alınan kitapları ePUB ya da PDf formatında cihazınıza indirme şansınız bulunuyor.
6. Goodreads
Özellikle kitap önerileri ile öne çıkan site, dünya genelinde bir kullanıcı ağına sahip. Siteye Facebook hesabınızla giriş yaptığınızda arkadaş listenizi otomatik olarak oluşturabilir, sitede kitap yorumları ve alıntıları okuyabilir, kendi cümlelerinizi ekleyebilirsiniz. Öneri motorunu kullanarak sevdiğiniz tarzda yazılan diğer kitaplara da ulaşabilirsiniz.
7. Free-ebooks.net
Oldukça geniş bir cihazda e kitap okuma olanağı sunan sitede istediğiniz formatı tercih edebilir ve zaman kaybetmeden okumaya başlayabilirsiniz. Ders kitapları, akademik yayınlar, kurgusal kitaplar, sesli kitaplar ve daha birçok tür sitede yer alıyor. Kitapları cihazınıza indirmeden hemen önce önizleme ile içeriği hakkında fikir edinebilir, kitap önerilerine de göz atabilirsiniz.
8. Bookboon
Dünyadaki en büyük yayın şirketlerinden biri olan Bookboon, pdf kitap siteleri arasında öne çıkıyor. Yetmiş beş milyonun üzerinde ücretsiz e-kitap bir dijital kütüphane meydana getirmiş durumda. Kullanım açısından oldukça kolay bir arayüze sahip olan web sitesinde indirme işlemi tek tıkla yapılabiliyor.
9. PDF Books World
Günümüzde ve geçmiş dönemlerde popüler olan kitaplara ulaşmanın kolay yollarından biri de PDF Books World! Kitapları gerçek kitapmış gibi okuma imkânı sunan sitede yer alan PDF formatı oldukça profesyonel hazırlanmıştır. Özellikle edebiyat alanında sıklıkla indirme için kullanılan bu site üzerinden siz de istediğiniz kitabı pdf formatında indirebilir ve okumaya başlayabilirsiniz!
- The National Academies Press
Dokuz binin üzerinde e kitap seçeneği sunan sitede PDF olarak kitapları indirme seçeneği de bulunuyor. Akademik alandaki yayınlara ulaşabileceğiniz sitede aynı zamanda edebiyat kitapları arasında da seçim yaparak istediğiniz kitabı indirebilir ve okumaya başlayabilirsiniz.
11. Obooko
Ücretsiz üyelik gerektiren Obooko üzerinden ePUB, PDF ve Kindle için e kitaplar indirilebilir. Özellikle modern dönem kitaplarına erişmek ve kişisel cihazınızda bu kitapları okumaya başlamak için bu siteyi deneyebilirsiniz.
12. O’Reilly
O’Relly dünya genelinde bilinen bir yayıncı olup günümüzde basılı kitapların yanında e-kitaplarına da erişim olanağı sunuyor. Hem medya hem de farklı kategorilerde kitap ve dergi koleksiyonunu okuyucularla paylaşan sitede ücretsiz kaydolarak indirme işlemi yapmak mümkün.
AS Akademi: Kaynakça Nasıl Hazırlanır?
13. E-BookLobby
Dört kategoride (iş dünyası, bilgisayar, eğitim, sanat) yüzlerce farklı kitaba erişim olanağı tanıyan sitede istenen kitap indirilebiliyor. İndirilen kitaplar bilgisayar, tablet gibi cihazlardan rahatlıkla okumak için son derece uygun.
14. AltKitap
2000 yılından bu yana ücretsiz e kitap hizmeti sunan AltKitap, aynı zamanda ülkemizdeki ilk çevrimiçi yayınevi ünvanına sahiptir. Son derece çeşitli bir arşive sahip olan sitede güncel cihazlarla uyumlu e kitapların indirilmesi için kullanılmakta. Buradan kitap indirme işlemi yasal, bu nedenle okuyucular bir tereddüt yaşamadan kitaplarını indirerek okuyabiliyor.
15. LibriVox
Ücretsiz e kitap sitelerinden biri olan LibriVox’un web sitesinden okumak ya da dinlemek için kitaplar indirebilirsiniz. Çeşitli kategorilerde farklı yaş gruplarına hitap eden kitaplara göz atmak için sitesini ziyaret edebilirsiniz.
16. E-bookspdf
Site üzerinden makale, dergi ve e-kitapları rahatlıkla indirebilirsiniz. Kullanışlı arayüzü ile kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olan E-Bookspdf özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
İlginizi Çekebilir: Veri Analizi Programları
17. Rakuten Kobo
Hem Türkçe hem de İngilizce birçok kitaba ulaşabileceğiniz bir sitedir. Hem ücretli hem de ücretsiz e-kitap seçeneği sunmaktadır. Ağırlıklı olarak İngilizce kitaplar içerdiği için İngilizce arşivinin çok daha geniş olduğu bilinmektedir.
18. Archive.Org
Pdf ve online kitap alanında adeta çığır açan bir site denebilir. Archive.org üzerinden üye olarak kitapları 1 saatliğine ücretsiz olarak görebilir, PDF olarak mevcut olanları cihazınıza tek tıkla indirebilirsiniz. Son derece geniş bir arşive sahip olan sitede çok eski tarihli yayınlara ulaşmak da mümkün.
19. Calameo PDF
Ücretsiz pdf kitap siteleri arasında çok fazla bilinmeyen bir seçenek olarak Calameo PDF indiriciden de söz etmek gerekiyor. Elektronik ortamdaki kitapların indirilmesi için tasarlanan ve ücretsiz kullanılabilen sitede kitaplar PDF olarak indirilebiliyor. Genel konulara sahip kitaplara buradan ulaşılabilir. Özellikle güncel ve yaşama dair kitaplar okumayı seven kişiler için biçilmiş kaftan! Kitaba ait URL’yi kopyaladıktan sonra indiriciyi kullanarak kolaylıkla cihazınıza indirebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!