Makale Düzenleme Hizmeti | Makaleyi Uygun Formata Getirme
Makale düzenleme, makalenin teknik ve yazım bilgisi açısından düzenlenmesidir. Makaleyi göndermek istediğiniz derginin veya kurumun kendi yazım ve biçim kuralları mevcuttur. Makaleyi sizden istenen formata getirmeniz durumunda gönderdiğiniz dergiden revize talep edilmesi oldukça güçleşecektir. Kusursuz bir süreç için makale düzenleme hizmeti tercih edilmelidir.
Makale düzeltme işlemlerinde makalenin kenar boşluklarından, satır aralığına kadar olan düzen hesaplanmaktadır. Makale düzenlemeye ihtiyacınız varsa ve kendiniz bu işlemden anlamıyorsanız bir uzmandan destek almanız gerekmektedir.
Makale Düzenleme İşlemleri Kapsamında Neler Yapılır?
Makale düzenleme işlemleri, sizden istenen formada yönelik yaptığınız düzenlemeleri kapsar. Makale düzenleme işlemleri kapsamında şunlar yapılmaktadır;
- Kenar boşlukları düzenlenir.
- Satır araları ayarlanır.
- Şekil ve biçim düzeni yapılır.
- Başlıklandırma sistemi (H1, H2) düzenlenir.
- Başlıklandırmalarda büyük harf ile başlanmasına dikkat edilir.
- Tabloların düzenlenmesi yapılır.
- Metin içi atıf verme stili düzenlenir.
- Kaynakça düzenlenir.
- Başlık sayfası istenen formata göre biçimlendirilir.
- Kaynakçada gösterilen kaynakların düzeni APA formatına uygun yapılır.
Makale düzenleme işlemleri için uzman bir kadro arıyorsanız, makale düzeltme Ankara bölgesindeki uzmanlar sizlere yardımcı olacaktır.
İlgili Hizmet: Tez Düzenleme
Makale Formatlama Ne İşe Yarar?
Makale formatlama, bir akademik dergiye makale göndermeden önce makalenin, derginin formatına uygun düzenlenmesini sağlar. Makale formatlama yapmadan bir dergiye makalenizi gönderdiğinizde ret alma oranınız yükselir.
Makale Düzeltme Raporu
Makale düzeltme raporu, makale gönderdiğiniz derginin hakemleri tarafından değerlendirilen makalenize gelen düzeltme talebidir. Makale düzeltme raporunu sizlere ilgili derginin editörleri göndermektedir. Düzeltmeleri yaptıktan sonra makalenizi tekrardan dergi sistemine yükleyebilirsiniz.
Makale Düzeltme Fiyatları
Makale düzeltme fiyatları, alınan hizmete göre değişmektedir. Makale düzeltme ücretleri, makalenizin hangi bölümüyle ilgili düzenleme istediğinize bağlı olarak 1000-5000 TL arasında değişecektir. Makale düzeltme işlemleri için mutlaka uzman kadroyla çalışan firmalardan destek almalısınız.
İlgili Hizmet: Tez Sunumu Hazırlama
Makale Formatı Nasıl Olmalı?
Makale formatı, ilgili derginin yazım kurallarına ve APA sistemine göre olmalıdır. Makale yazarken sizden istenen kurallar uymanız gerekir. Makale formatı şu şekilde olmalıdır;
- Başlığın tamamı büyük harfle yazılmalıdır.
- Yazarların isim ve soy isimleri başlığın altına yazılır.
- Metin içi atıflarda APA formatı izlenir.
- Kaynakça metin içi atıflara göre düzenlenir.
- Satır arası boşlukları 1 veya 1.5 yapılır.
- Sağdan ve soldan sayfalar arasında 2.5 cm veya 3 cm boşluk bırakılır.
- Yazı tipi Times New Roman olarak düzenlenir.
- Paragraf başı yapılmalıdır.
- Noktalama işaretleri kullanırken dikkat edilmelidir.
- Yazı düzeni iki yana yaslı şeklinde ayarlanmalıdır.
- Metin 12 punto ana başlık 14 veya 16 punto olmalıdır.
- Başlıklandırmalar H1 ve H2 düzenine göre ayarlanmalıdır.
- Tablo düzeni, dergi formatına uygun yapılmalıdır.
Makale formatı, her derginin kendi sistemine göre değişecektir. Makale yüklemek istediğiniz kurumun kendi resmî sitesinden istenen formatı öğrenebilirsiniz. Makale düzenleme hizmeti almadan kendi düzenlediğiniz makalelerinizden sürekli ret alıyorsanız uzmandan yardım almanızın vakti gelmiştir. Uzman ekip sizlere profesyonel bir hizmet sunar ve artık gönderdiğiniz makalelerin kabul edilme şansı yükselir. Neredeyse 0’a yakın ret oranı için uzman bir kadrodan destek alın.
Makale Düzenleme Neden Önemlidir?
Makale düzenlenme, makalenizin ret almadan yayımlanabilmesi için önemlidir. Düzenleme yapılmayan makalelerin ilgili dergi tarafından kabul edilmeme oranı oldukça yüksektir. Kabul almak istiyorsanız, akademik redaksiyon işlemlerini yapmanız gerekir.
Keşfedin: Ölçek Türleri
Makale Yayınlandıktan Sonra Makale Düzeltme Yapılabilir Mi?
Makale yayınlandıktan sonra yazar, düzenleme yapamaz ancak editoryal birime haber vererek düzenleme yaptırabilir. İlgili makalede intihal veya suç teşkil edecek bir yanlışlık bulunuyorsa, mutlaka derginin redaktör ve editoryal ekibi bilgilendirilerek ilgili bölüm çıkarılır veya düzenlenir. Yayımlanmış bir makalede yazarın düzenleme bölümüne girip yeniden bir redaksiyon işlemi yapması mümkün değildir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!