İngilizce Gramer Hatalarını Düzeltme

Tez hazırlamak uzun soluklu bir süreçtir. Bu sürecin en sonunda tez düzenleme gelmektedir. Tez düzenleme işlemine gelinmişse tezinizin içeriği ile ilgili sorunları çözmüş olmanız gerekmektedir. Aksi halde aynı süreçleri tekrar tekrar yaşamanız gerekebilir.

Tezinizi düzenleyip teslim etmeden önce redaksiyon işleminden geçirmeniz, tezinizin hatasız bir hal alması için önemlidir. Hazırlanan tezler için redaksiyon önemli bir ihtiyaçtır. Anadili Türkçe olan kişilerin hazırladığı İngilizce tezler için İngilizce redaksiyon ise bir zorunluluk halini almaktadır. Anadili Türkçe olan kişilerin yazdığı Türkçe tezleri için redaksiyona ihtiyaçları olduğu düşünüldüğünde, İngilizce hazırlanan tezler için redaksiyona neden gerek duyulduğu anlaşılabilir.

İster İngilizce akademik çalışma hazırlansın isterse bir internet bloğu için yazı yazılsın İngilizce yazım denetimine ve İngilizce gramer hatalarının düzeltilmesine gerek duyulmaktadır. İngilizce gramer hatalarını düzeltme için, yapılan hataların öğrenilmesi ve bu hataların tekrarlanmaması gereklidir. İngilizce gramer hatalarını düzeltebilmek için ilk olarak gramer hatalarının kontrol edilebileceği bir kontrol listesi oluşturulmalıdır. Sonrasında bu kontrol listesine göre yazı kontrol işlemi gerçekleştirilebilir.

İngilizce Gramer Hatalarını Kontrol Listesi

Herhangi bir çalışmadaki gramer hatalarını kontrol edebilmek için nelere bakılması konusunda bilgi sahibi olunmayabilir. Bu nedenle burada verilen gramer hatalarını kontrol etme listesi işinizi kolaylaştıracaktır.

Yazımda ve noktalamadaki hatalar

Bir kelimenin doğru olarak yazılıp yazılmadığını ve nokta, virgül gibi noktalama işaretlerinin kullanılıp kullanılmadığının tespiti.

Özne ve yüklem arasındaki uyum

Bir cümlede bulunan özne ve yüklemin uyumlu olup olmadığına bakılmasıdır. Eğer cümledeki özne ve yüklem uyumlu değil ise o zaman cümle tamamen hatalı duruma düşebilir.

Uzun kurulmuş cümleler

Bir dili öğrenmeye yeni başlayan birine kısa cümleler kurması yönünde bilgiler verilir çünkü kısa cümleleri hatalara karşı denetlemek daha kolaydır. Ama bu durumun aksine bağlaçlarla birbirine bağlanan uzun cümleler kurmayı ve yazmayı tercih ediyorsanız o zaman hataları denetlemek daha zor olacaktır ve bu nedenle çalışma en az 2 sefer kontrol edilmelidir.

Cümlelerde zaman

İngilizce gramer hatalarını düzeltme konusunda zaman kavramına özel bir önem verilmeli. Çünkü bu kavram oldukça geniştir. Bir cümlenin geçmiş zaman ile kurulup geniş zamanla bitirilmesi örneği gibi.

Tekil ve çoğul kavramları

Sıklıkla karşılaşılan hatalar bu kavramlarla ilgilidir. Cümlede tekil bir kavram ile başlayıp çoğul kavram kullanılabilir. Bu hata türüne karşı dikkatli olunmalıdır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir